2018. december 16., vasárnap, Valér
  Hírek
 

   Légy szabad bölcsész

Szombathelyen!

Három szakirány közül választhatsz BA-képzésben:

  • Esztétika
  • Filmtörténet és filmelmélet
  • Filozófia

 


 

 Esztétika MA

Szombathelyen

a Nyugat-magyarországi Egyetem

Savaria Egyetemi Központjában

 

Kik jelentkezhetnek?

Feltétel nélkül jelentkezhetnek, akik a szabad bölcsészet BA esztétika szakirányú oklevelével rendelkeznek. Felvételizhet minden más bölcsész BA-val, illetve bármely más, a hagyományos (osztatlan) egyetemi vagy főiskolai képzésben szerzett diplomával rendelkező hallgató, abban az esetben, ha az NYME SEK Kreditátvételi Bizottsága 50 kredit értékben elfogad olyan, a hallgató által már elvégzett művészeti, irodalmi, filozófiai, kulturális stb. tárgyakat, melyek az esztétika területén relevánsak.

Kiknek érdemes jelentkezni?

A BA bölcsészszak elvégzése után a hallgatók – érdeklődésüktől függően – további kétéves mesterképzésre jelentkezhetnek. Az Esztétika Tanszék MA programjában részt vehet minden olyan hallgató, aki valamilyen bölcsészterületen (esztétika, filozófia, szabadbölcsészet, nyelv- és irodalom, történelem, kommunikáció, stb.) a művészetek vagy az esztétikai tapasztalat átfogó kérdéskörében olyan problémával találkozott, mely továbbgondolást kíván, vagy amely egyáltalán felkeltette érdeklődését az esztétika diszciplínája iránt.

Várjuk mindazokat, akik két év mesterképzés (MA egyetemi diploma) alatt művészettel szeretnének foglalkozni, annak minden formájában: filmmel, képpel, irodalommal és zenével, akik kíváncsiak arra, mit is értettek az emberek művészet alatt 10 éve, 100 éve vagy 1000 éve. Speciális hangsúlyt helyezünk olyan készségek fejlesztésére, kompetenciák megszerzésére, melyek elengedhetetlenek a kulturális szférában elhelyezkedni vágyóknak. A művészetelméleti, esztétikatörténeti és műelemző modulok mellett az egyes művészeti ágakra koncentrálva (film, színház, zene, képzőművészet) minden félévben kritikaírás kurzust tartunk, és ugyanilyen elengedhetetlennek tartjuk a művészeti intézményekkel való folyamatos kapcsolattartást is.

Az esztétika MA-fokozatot megszerzők már meglévő főiskolai vagy egyetemi tanári képesítés esetén középiskolai oktatást folytathatnak olyan területeken, mint művészetelmélet, egyes művészeti ágak elméletei, vizuális kultúra, stb. Tanári képesítés híján az elsajátított ismeretanyag lehetővé teszi számukra a művészeti és kulturális jelenségekkel való foglalkozást, így elhelyezkedhetnek a legkülönfélébb kulturális - művészeti intézményeknél, valamint az írott és az elektronikus médiában. A szerteágazó lehetőségek miatt a munkaerő-piaci kereslet számszerű prognosztizálására nincs mód, de az eddigi informális visszajelzések azt mutatják, hogy az esztétikai szakos bölcsészek körében hosszú évek óta kimagaslóan jó az elhelyezkedési arány.

Kövesse Tanszéki eseményeinket itt és a Facebookon is.

Tanszéki elérhetőségeink:

Telefon: 06-70-503-7997 Galgóczi Kriszta illetve 06-30-361-0746 Nagy Anna


2012.11.15.
Világvége

A NyME SEK BTK Németh László Szakkollégiuma november 15-16-án konferenciát szervez Világvége címmel.

2012.11.14.
SlamSzerda
Toborzás, önmegmutatás, szövegelés
2012.9.28.
Kutatók Éjszakája - EAT ART
Kutatók Éjszakája - EAT ART - avagy minden, amit az evésről tudni szeretnél. Hagyomány, szokások, kaják, művészet.
2011.6.22.
Ir(T)áS Tábor - 2011. augusztus 1-7.
Még lehet jelentkezni a Szépírók Társaságának kortárs irodalmi alkotótáborába
2011.6.6.
Hallgatóink írták
A Mediawave filmekről itt olvashattok.
Berzsenyi Dániel Főiskola